www.legumebio.ro

Noi producem , clientii nostrii consuma !

Germeni bio de fasole Mung

Fasolea Mung este o planta anuala din familia fabaceelor (denumire latina Phaseolus aureus), cultivata pentru semintele si mugurii sai. Contine multa vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina E, fier si potasiu. Albuminele continute în seminte, lipidele si amidonul sunt foarte usor asimilabile pentru organism.

       Cand ne simtim slabiti în urma efortului fizic, sau a oboselii în general, un adaos foarte benefic la dieta noastra îl constituie lastarii de fasole Mung germinata. Îmbunatatesc asimilarea substantelor care ajung în organism ca componenti nutritivi.

    Germenii de fasole Mung sunt adevarate miracole energetice, pentru ca sunt cu adevarat vii contin toate mineralele (inclusiv seleniul, care este rar), aminoacizi si enzime antioxidante, clorifila, fibre, vitamina B, C si E, fier si potasiu.

   Fasolea Mung este cultivata în China de peste 3000 de ani. Semintele uscate intra în componenta multor feluri de mancare, servesc de asemenea la fabricarea macaroanelor chinezesti – transparente. Actiunea benefica a mugurilor este cunoscuta în Asia de mii de ani. Moda de a consuma muguri a ajuns în Europa din Statele unite, în anii douazeci ai secolului XX. Mugurii de fasole Mung se folosesc si în medicina chinezeasca, fiind adaugati în amestecurile de plante medicinale care trateaza hipertensiunea. Mugurii sunt folositi si ca un ingredient al unui antidot pentru diferite otravuri. În prezent cei mai mari producatori si consumatori de muguri sunt China, India si Statele Unite.
      Lastarii de fasole Mung sunt un excelent adaos pentru salate, feluri de mancare bazate pe legume si pentru ciorbe. Retetele clasice chinezesti recomanda si înabusirea lastarilor cu usturoi, arpagic si ghimbir.