www.legumebio.ro

Noi producem , clientii nostrii consuma !

Brocoli

Proprietatile brocoliului
Broccoliul este renumit mai ales pentru acţiunea remineralizantă, fiind excelent în sezonul rece. De asemenea, reprezintă o importantă sursă de betacaroten şi vitamina C, acid folie, calciu(150 ml de suc conţine la fel de mult mineral ca o cantitate similară de lapte, dar are de cinci ori mai puţine calorii!), adică exact substanţele care asigură un sistem imunitar rezistent la „intemperii".
Previne cancerul
Cateva studii clinice oncologice au arătat că poate reduce cu 50% probabilitatea dezvoltării unei tumoricanceroase. în acest scop, se recomandă consumul de suc proaspăt de broccoli de două ori pe săptămană. Ba mai mult, dacă boala s-a instalat deja, broccoli tot rămane de ajutor, încetinind înmulţirea celulelordegeneratemalign. Bogat în compuşi sulfuroşi şi în vitamine, broccoli şi-a dovedit eficacitatea în prevenirea şi chiar tratarea cancerului de esofag, laringe, colon, prostată sau plămîni.
Antiulcer gastric
Broccoli mai este util şi în afecţiuni pre­cum anemia, probleme ale sistemului
respirator şi în tratarea alcoolismului, poate combate ulcerul gastric şi preantampina cancerul de stomac, căci conţine un element care distruge bacteria responsabilă de apariţia leziunilor, Helicobacter pylori. Testele efectuate de cercetători francezi au demon­strat că substanţa numită sulforafan, conţinută de inflorescenţele de broccoli şi care se mai regăseşte şi în componenţa mierii şi usturoiului, este un inamic redutabil al temutei bacterii. Ba chiar, spre deosebire de antibiotice, care distrug în proporţie de 20% bacteria, planta anihilează şi formele mu­tante, rezistente la tratamentul medi­camentos.
Cum se administrează
Pentru a beneficia de proprietăţile acestei vegetale, ideal este să o consumaţi după ce a fost dată prin storcătorulelectric. Dacă nu vă place gustul, îl puteţi ameliora cu suc de portocale. De asemenea, bine ar fi să faceţi cure cu suc de broccoli atunci cand găsiţi vegetala proaspătă. Este bună şi congelată, la -30°C, şi apoi păstrată (dar nu mai mult de patru luni) la congelator, la -12°C, însă în această stare îşi pierde multe din calităţi
Studii importante au demonstrat ca aportul de calciu are o directa legatura asupra capacitatii tale de a slabi. Foarte bogat in calciu, broccoli contine si cantitati importante de vitamina C (ajuta la absorbtia calciului), vitamina A, fibre.
Contine:
VITAMINELE A,C,B3,B5;
FOLATI;
CALCIU ,FOSFOR,POTASIU, FIER,ZINC;
GLUCOZOINOLATI.
Are actiuni:
ANTICANCERIGEN,
ANTIOXIDANT,
ANTISTRES,
CRESTE NIVELUL DE ENERGIE.
Broccoli ajuta organismul in detoxifiere si creste nivelul de energie si forta .
Protejeaza sanatatea inimii,a pielii ,nervilor si tesutuli muscular si contribuie la prevenirea bolilor de inima ,a cancerului si bolilor imunitare .